2016-10-27

Tilltugg: Ridderheims Carry On Porter

Bild: Ridderheims.
Andra ölkorven från Ridderheims med öl som en ingrediens innehåller något slags porter. Namnet är Carry On Porter.

Min oro för att det var mer öl i namnet än korven när jag recenserade IPA-varianten (länk) var inte helt befogad: Enligt innehållsförteckningen kommer portern tvåa i innehållsförteckningen med sina 5,4 % av innehållet.

Den ser faktiskt ungefär likadan ut som den andra, möjligen är den lite mörkare brunröd. Ister syns igenom skinnet.

Doften är rätt kraftig och lite honungssöt. Chark-rök, syrlighet och en tunn aning brandrök.

Smaken… Har lite pepparhetta. Och rök. En syrlighet övergår i sötma. Det är ganska milda smaker som till slut känns lite dammigt. Antydan till bacon i eftersmaken.

Konsistensen är lite hård, viss seghet ger tänderna jobb. Bra så.

Korven provades tillsammans med Carnegie Porter från 2016. Vilket fungerade, det är ju en god öl, även om några större synergier inte märktes.

Nu borde jag kanske provat de två korvarna sida vid sida, men så blev det inte. Av det jag minns så är nog den här något sötare, den andra har lite mer syra. Men de är båda i samma härad av ölkorv där det rökta köttet spelar huvudrollen, inte kryddor, hetta eller vitlök.

Friskrivning: Jag har fått den här korven gratis från Ridderheims.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar